Tuesday, May 19, 2009

Minyak zaitun dan cahaya.

Cahaya petunjuk jatuhnya pada hati dimana hati itu berada di Jantung (jantung hati) bukanya liver atau hepar. Cahaya itu datang dari unsur minyak walaupun tidak di nyalakan api dia tetap bercahaya (Rujukan surah Nur) dan memberikan tenaga pada jantung. Pusat energy juga berada pada jantung dan jika jantung itu baik,maka baiklah tubuh badan tersebut. Jantung berfungsi untuk mengepam darah keseluruh badan membawa bersama oksigen dan zat makanan untuk sel-sel hidup. Jika jantung lemah bererti aliran darah juga lemah dan tubuh akan lemah keseluruhanya.

Tujuan utama pengambilan herba ialah untuk menguatkan jantung agar keharmonian terjadi dan gangguan luar dapat diatasi. Herba- herba untuk jantung yang terbaik ialah dari semua jenis minyak tetapi perlu hati-hati jika pengambilan berlebihan ,badan akan menggeletar kerana jantung seolah-olah di arah bekerja sambil berlari.

Produk HPA dalam bentuk minyak adalah seperti : omega 3,grapeseed oil,vitamin e alami,garlic,habatul saudak,EPO dll. Kesemuanya memberikan tenaga pada jantung .

Produk HPA dalam bentuk kapsul juga hampir semua mengandungi minyak sari dari kayu teja yang sangat baik untuk kesihatan jantung terutamanya ubat periuk lohard. InsyaAllah.

No comments: